De tuin inrichten met leuke tuinkussens of een nieuw gazon: je hebt zoveel mogelijkheden bij het bepalen van de inrichting van de tuin. Hoe je tuin inrichten? Het is een vraag waarbij veel antwoorden mogelijk zijn. Je bent altijd in staat om een tuin in te richten op de manier die bij jou past. Voor zowel grote als kleine tuinen zijn diverse mogelijkheden beschikbaar. Of je nu een strakke inrichting wilt of juist een weelderige tuin: je kunt altijd een tuin naar jouw wens inrichten. Wat zijn de belangrijkste zaken om op te letten? Dat lees je hier

Tuininrichting: accessoires

Natuurlijk zijn accessoires ook onmisbaar in je tuin. Denk hierbij aan accessoires voor het zitgedeelte. Je kunt kiezen voor een mooie eettafel met een tafelkleed zodat je altijd buiten kunt eten. Maar vergeet ook de sierkussens en lekkere ligstoelen niet. Verder kun je voor tal van soorten decoratie kiezen. Heb jij een overkapping of laat je een terras aanleggen? Dit biedt mogelijkheden om de tuin volop te decoreren.

Van kussens voor tuinmeubelen tot prachtige foto’s op aluminium aan de wand: decoratie voor de tuin is verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. Het is daardoor altijd mogelijk om iets te vinden dat helemaal aan je wensen voldoet.

Lees ook:  Herfstbemesting - Houd je Tuin Gezond en Sterk

Tuininrichting: beplanting en bestrating

Beplanting en bestrating bepalen voor een groot deel de inrichting van je tuin. De stijl van je tuin wordt hierdoor bepaald: rechte lijnen en een specifieke keus in planten neigen naar een strakke inrichting. Door juist te werken met ronde vormen en bochten in de tuin kun je juist weer een heel andere stijl creëren. Er zijn heel veel mooie planten beschikbaar: kijk naar wat je mooi vindt en welke goed passen in de tuin. Zo kun je kiezen voor vaste planten die de groene basis van de tuin vormen. Verder kun je nog kiezen voor planten in potten en bakken: hierbij heb je ook tal van mogelijkheden.

Maak van tevoren een duidelijk plan

Hoe je tuin inrichten? Je kunt alle kanten op, maar het is in ieder geval belangrijk om van te voren een duidelijk plan te maken. Ga vooraf goed kijken naar de beschikbare ruimte, de oriëntatie van de tuin en doe inspiratie op. Dit kan online, maar ook in magazines of op tv: er zijn verschillende programma’s die zich richten op de tuin. Wanneer je weet wat je wensen zijn is het stuk makkelijker om de volgende stappen te gaan zetten in het inrichten van je tuin.

Lees ook:  Een foto op tuinposter op maat

Bepaal altijd je budget

Vergeet ook niet om een duidelijk budget te maken. Dit kun je van tevoren doen, maar ook nadat je hebt bepaald wat je wilt veranderen aan de tuin. Door een budget op te stellen is het een stuk makkelijker om je hier aan te houden. Zorg ook dat je de uitgaven goed bijhoudt, zodat je niet onnodig teveel uit gaat geven aan je tuin. Kijk ook naar mogelijkheden om te besparen, bijvoorbeeld door elementen in je huidige tuin te hergebruiken. Van nieuwe bestrating tot sierkussens voor tuinmeubelen: voor alles kun jij een budget bepalen!

Door Bram